петак, 6. фебруар 2015.

Kozmetika Martinović - Svetsko a naše!

Iznenadila sam se kada sam, pre izvesnog vremena, shvatila koliko je malo ljudi, sa posebnim osvrtom na današnje profesionalce ili bar one koji se tako predstavljaju, upoznato sa postojanjem kozmetičke kuće Martinović. Domaćem proizvođaču iliti brend-u prisutnom na tržištu već punih 29 godina sa svojim dekorativnim, scenskim programima šminke i vlasuljarskim proizvodima.

U svom dosadašnjem radu isprobala sam većinu proizvoda dekorativne i scenske šminke i nastavila zadovoljno da ih koristim. Danas u mojim kozmetičkim koferima, praktično ih imam tri (za dekorativnu, scensku šminku i body art), mada dosta toga kombinujem, pored svih "velikih" svetskih brendova, zavidno mesto, čak preovlađuju upravo proizvodi iz asortimana kozmetike Martinović. 



Ljubav na prvi pogled se desila kada sam pre nekoliko godina, pred jedno body art takmičenje, probala bakar metalik kompakt senku za suvo i vlažno nanošenje. Efekat je bio neverovatan! Bez preterivanja, to je bila najpigmentisanija i najpostojanija senka ikad, i to po ceni koja je više nego povljna za takav kvalitet. Sve senke se mogu nanositi suve i tada se izuzetno lako i brzo mešaju, nadograđuju, dajući lep finalni efekat. Neke nijanse se istovremeno mogu koristiti i kao senka i kao rumenilo. Vlažnim nanošenjem dobijamo izrazitu punoću i intenzitet boje u jednom potezu, savršeno za linearne i fantasy efekte. 


Veliki broj nijansi, od osnovne i silk, do metalik, svetlucavih i interferenc, kvalitetom i koloritom prate sve svetske trendove i sjajno su se pokazale u svim inovativnim tehnikama šminkanja, posebno u aquarel i tehnikama Ukrainske škole šminkanja. 

Još jedan, vrlo efektan proizvod u dekorativnoj liniji je dekorativne blještalice - glitteri u masnoj podlozi za dekoraciju kože lica i tela. Obzirom da je u samoj podlozi umerena količina glitera, može se upotrebiti za potenciranje tj. akcentovanje (npr. jagodica, kapaka, ispid/iznad, pa čak i samih obrva) , preko boje, ali i kao podloga po kojoj se može posuti glitter u prahu i stvoriti savršen glamurozan 3D efekat. 

Body Art by Maja Marić

Glamuroznu svetlucavost pružaju i svetlucavi puderi za dekoraciju lica i tela, koji se nanose u tankom sloju preko šminke na celo lice ili u fragmentima, kao i na druge delove tela (nešto ranije namazanu mlekom za telo). U zavisnosti od nijanse može se upotrebiti i kao highlighter, bronzing, senka...

U okviru dekorativnog programa kozmetike Martinović ima i dve linije, laganih i vrlo postojanih, ruževa, preparata za negu usana, korektora, fenomenalni skidač šminke, ali, ja ću se ovde zaustaviti.

Iako volim dekorativu, ono što mene mnogo više interesuje je scenska šminka. Stvaranje scenske maske, specijalni efekti, body art, conceptual makeup. 

Sledeći naslov će upravo biti posvećen toj liniji kozmetike Martinović. 



Nijanse senki (senke nanete na nadlanicu, bez prajmera i fotografisano na dnevnom svetlu kako bi se stvorio što realniji utisak efekta) - foto Di Golubović blogspot gde možete i detaljno pročitati recenziju




Нема коментара:

Постави коментар