понедељак, 5. јануар 2015.

Psychopanty Horror Fashion Movie iliti jedan dan snimanja



Raditi sa ljudima koji su predani svome poslu, puni ideja, poštujući sebe i druge, imaju sjajan profesionalan odnos, e, to je prava stvar.
Svim onima koji su deo filmske i slične produkcije, ili su bar jednom bili na nekom snimanju u bilo kom radnom svojstvu, biće jasno zašto sam izabrala baš ovo da ispričam. Poznajući problematiku od materijalne do izvršne, ovaj "horror" za mnoge od njih je, zapravo, misaona imenica iliti "dream story".

Smešten pored puta, pedesetak kilometara od Beograda, studio I.N.O.K je pravi mali raj, skriven od pogleda radoznalih posmatrača. Organizacija sjajna, atmosfera zdrava i radna, opuštena, ali ne raspuštena, ekipa uigrana. Čak iako ste "novi", ali savesni i svesni, nije teško uklopiti se i funkcionisati kao deo dobrog tima.
Stigli smo rano, a već nas je sačekalo sve pripremljeno: posluženje, kafa i odštampani plan snimanja za svakog člana ekipe. Posle kratkog upoznavanja i raspakivanja, uz kafu, u prijatnoj atmosferi, obaveljeni su dogovori i osnovne pripreme, kako se kasnije ne bi gubilo vreme na besmislenim sitnicama.
Upravo zahvaljujući takvom profesionalizmu i dobroj osmišljenosti i organizaciji, snimanje je proticalo glatko i opušteno, ali vrlo radno, bez presije, puno insirativnih i kreativnih momenata...
Obzirom da je i sama priča bila podeljena u dva dela, do pauze za ručak uspešno je bio završen prvi deo snimanja.
Ni drugi deo snimanja nam nije teško pao na naše pune stomake, bez obzira što je bio dinamičniji i po mnogo čemu zahtevniji od predhodnog. Naprotiv. Upravo tada je postalo i najzabavnije u svakom smislu te reči. Vrcale su duhovite doskočice i nizali se neki novi kreativni momenti. U jednom trenutku je čak izgledalo da će, zbog naprasnog izliva ideja i euforije koja je zavladala, snimanje potrajati, produžiti se do kasno u noć i probiti planirani tajming... al, to se ipak nije dogodilo. Pre svega zahvaljujući svesnosti i opštem osećaju profesionalizma koji je svo vreme bio prisutan.
Konačno smo uveče, zadovoljni i nasmejani, proslavili završetk snimanja i polako se, umorni, ali zadovoljni, pozdravili i razišli.
Nakon nedelju dana, kao što je bilo dogovoreno, isplaćeni su nam i honorari.

Zadovoljstvo mi je sto sam imala tu priliku da uživam radeći kao šminker/masker na snimanju horor teaser-a za italijanski brand Silvia Grandi.

MUA Maja Marić - HromoDinamika


Нема коментара:

Постави коментар