петак, 19. децембар 2014.

Drugi Internacionalni Body Art Festival Serbia 2014



Drugo međunarodno takmičenje u oslikavanju tela i lica, pod pokroviteljstvom Svetske bodypainting asocijacije, održano je ponovo u okviru Sajma kozmetike “Dodir Pariza”, ovoga puta 11. i 12. oktobra u hali 2 beogradskog sajma. 
I ove, kao i prošle godine, pored naših, učestvovali su umetnici iz Bosne i Hercegovine, Italije, Rumunije, Bugarske...



Prvi dan odvijalo se takmičenje u Face paintingu, dok je drugi dan bio rezervisan za Body painting. Tema je bila "Igre na sreću".
Gospodin Ernst Wieser, predsednik žirija World Bodypainting Asotiation (WBA), i ove godine je predsedavao žirijem Body Art Serbia festivala. Posebno zaduženi za dobru atmosferu bili su gospođa Karala B Wallace, poznata body art umetnica i autorka brojnih knjiga o bodypaintingu, Sam Barendregt, predstavnik mlađe generacije body paintera i Josh David Lim, član Svetske bodypainting asocijacije.
Stručni žiri su činili umetnici i to naša poznata glumica, Tanja Bošković, slikar Duško Mišić, body art umetnica i vlasnica FacePaintingTips.com, Philadelphia Tivoli i gospodin Ernst Wieser kao predsedavajući.
Posetioci Festivala su imali priliku da se podsete i prošlogodišnjih radova, kao i pobednika, zahvaljujući izložbi fotografija sa prethodnog festivala.
Body Art Festival Serbia, i pored svih teškoća sa kojima se suočava kao i većina drugih festivala, ima budućnost, jer širokoj publici predstavlja umetnost koja je svoje meswto pronašla u mnogim sferama, od slikarstva, preko filma, spotova, promotivnih aktivnostirazličitih kampanja, do tematskih žurki i najrazličitijih muzičkih i drugih događaja...








Нема коментара:

Постави коментар